info@twicz.cz info@twicz.cz

Sázíme na investice do investičního stříbra

Úvodní stránka Investiční stříbro Články Virtuální trh se stříbrem je bublina, sázíme na investici do fyzického stříbra

Vysoká poptávka po stříbře i špatné vyhlídky na jeho dostupnost by tedy logicky měly vyhnat cenu stříbra do závratných výšin, dosud je ale levnější než zlato, které tak bohaté využití nemá, a dle odhadů je ho nyní k dispozici zhruba osmkrát více než stříbra. To je totiž podhodnocené uměle. Většina investičních obchodů se děje jen virtuálně. Velcí investoři a bankéři si kupují jen jakýsi poukaz na stříbro, které si však nikdy nevyzvednou, protože s cennými papíry dále obchodují. Obchodníci slepě důvěřují, že ony zásoby stříbra skutečně existují, a i kdyby se domáhali důkazu, zda je cenný kov někde uložen, nemohou zabránit tomu, aby jeho držitel vydal více dokladů, s nimiž obchoduje.

A tak tomu i je – obchoduje se virtuálně s mnohem větším množstvím stříbra, než je skutečně k dispozici, a trh doufá, že nikdy nenastane situace, že by se vlastníci cenných papírů začali najednou domáhat toho, co dle dokladů vlastní. V tu chvíli by se trh zhroutil a cena stříbra by vyletěla na svoji skutečnou hodnotu. Ti, kteří tedy opravdu drží hmotné stříbro, by v tu chvíli slavili. V závěru roku 2016 se zlato obchodovalo za zhruba 1 235 dolarů za unci, zatímco cena za unci stříbra byla kolem 18 dolarů. Rozdíl je to závratný, ovšem pozor, současný stav nepotrvá věčně. Cena stříbra i přes umělé podhodnocení pomalu, ale jistě roste. Svého maxima zatím dosáhla ke konci roku 2010, kdy se vyšplhala téměř k padesáti dolarům za unci. I to je však zlomek toho, jaká by měla být k okolnostem, které jsme výše popsali.

Vyplatí se tedy investovat do stříbra?

I přestože je jeho nákup zatížen dvacetiprocentní daní, tak určitě ano! Jeho cena, v porovnání se zlatem, je dostupná i pro drobné investory – zvláště nyní, kdy je oproti předchozím rokům nižší zhruba o osm dolarů za trojskou unci. V porovnání se zlatem se jeví investiční stříbro jako klidnější komodita, bez výrazných výkyvů. Díky tomu se i lépe hodí pro začínající investory. Investiční stříbro, stejně jako zlato, slouží investorům jako uchovatel hodnoty, který bezpečně ochrání vložený kapitál před inflací. Poslední dvě staletí přinesla nejen hyperinflace, ale také měnové reformy, při kterých došlo k absolutnímu znehodnocení měny. Právě investiční stříbro a zlato nepodléhá ani jednomu a svoji hodnotu neztrácí. Současné politické nálady jak v jednotlivých zemích, tak na kontinentech jsou velmi rozbouřené a trhy na to rychle reagují. Zajímavé taktéž bude sledovat, zda bude některá z unijních zemí následovat Velkou Británii. Bezpečně investovat v této „rozbouřené době“ je tak velmi předvídavé.

Rychlý kontakt

Školení Jak INVESTOVAT DO STŘÍBRA zdarma

Uvažujete o svých investicích a zvažujete investice do stříbra, zlata nebo platiny? Než se rozhodnete a než se sejdete s jakýmkoli obchodníkem, získejte komplexní informace o tom, co investice do drahých kovů obnáší. Od jaké částky a jakou formou je investice do stříbra vhodná. Jak by mělo investiční stříbro vypadat a na co si dát při jeho nákupu pozor. Nabízíme školení ve vašich regionech. Školení nemá prodejní charakter - zboží se zde neobjednává ani neprodává. Přihlásit se můžete pomocí formuláře. 

Zjistit více

PROČ INVESTOVAT DO STŘÍBRA?

Investice do stříbra je skvělou příležitostí pro drobné investory. K investicím do stříbra nemusíte vynakládat desetitisíce a přesto své úspory spolehlivě zhodnotíte. Přesto, že stříbro není osvobozeno od DPH, je jeho potenciál veliký. S přihlédnutím k současné podhodnocené ceně stříbra, se za deset let můžete těšit na zajímavý zisk. Pokud uvažujete o investici do stříbra, není důležité zda jsou to slitky nebo mince. Obojí má stjnou hodnotu. Přesto, díky nízké ceně stříbra se vyplatí investovat do větších gramáží, čímž ještě lépe optimalizujete nákupní cenu za unci. 

Zjistit více